Werkzaamheden

WERKZAAMHEDEN

SESSIE MUZIKANTIk ben het meest actief als sessie muzikant in verschillende projecten. Ik heb veel ervaring als zangbegeleider achter de piano, maar ik speel ook veel als toetsenist in (begeleidings)bands. Dit doe ik met verschillende artiesten tijdens concerten, festivals, feestjes en (kerk)diensten. Ook produceer ik muziek op maat voor opdrachtgevers en kan ik partijen inspelen vanuit mijn homestudio. Ik beschik over een ruime hoeveelheid professionele apparatuur en heb ook een eigen geluidsset. Ben je op zoek naar een breed inzetbare pianist/toetsenist voor jouw optreden of productie, dan kom ik graag met je in contact!

MD / BANDLEIDERIn de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan als ‘music director’, waarbij ik de leiding heb over een band en nauw samenwerk met de artiest/opdrachtgever. Omdat mijn kwaliteiten hier liggen houd ik graag de controle over het muzikale geheel. Door een groot muzikaal netwerk kan ik in nauwe samenwerking met jou een professionele begeleidingsband neerzetten en leiden, van een kleine akoestische setting tot een volledige band. Kwaliteit gegarandeerd!

PRODUCER / ENGINEERIn het eindstadium van mijn studie aan het conservatorium ben ik mij gaan ontwikkelen in het produceren van muziek, waarbij ik destijds lessen heb gevolgd. Ik werk vooral vanuit mijn homestudio en de studio's van GEM Studios, waar ik als in-huis producer actief ben.


Ik arrangeer met en voor artiesten, schrijf en maak (instrumentale) muziek voor specifieke opdrachten (zoals radio- en TV commercials) en ik maak karaoke tracks voor koren en vocalisten. Ook maak ik regelmatig backing tracks voor bands die op de achtergrond meelopen met een  live optreden. Doordat er extra partijen van tevoren ingespeeld zijn, klinkt de band grootser, voller en professioneler. Hierbij kun je denken aan strijkers, blazers, extra toetsenpartijen of vocals. Ook kan ik dergelijke tracks afmixen, zodat het optimaal samen klinkt.


Beluister hier een aantal van mijn producties.

Of bekijk hier een aantal video's met mijn muziekproducties.

DOCENTNaast musiceren deel ik mijn kennis en ervaring graag met anderen. Vanwege mijn huidige vakgebied kan ik je leren hoe je op je gehoor piano kunt spelen, met en zonder bladmuziek, in allerlei stijlen: van pop tot jazz en van blues tot R&B. Verder leer ik je hoe  je als pianist/toetsenist functioneert in een band, de verschillende sounds en functies die daarbij komen kijken, en kan ik je leren improviseren. Daarnaast heb ik zelf lang klassieke pianolessen gehad, waardoor ik goed noten kan lezen, en hiervoor een goede basis mee kan geven. Ik werk met en zonder methodes, afhankelijk van de voorkeur van de leerling zelf. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in het spelen, om zo je vaardigheden steeds verder uit te breiden!


Ik geef les bij muziekscholen Quintus in Kampen. Op hun website kun je veel informatie vinden. Heb je specifieke vragen aan mij? Neem dan contact met me op.

BANDCOACHMuziek maken in je eentje is iets moois, maar samen met anderen muziek maken is nog veel leuker! Het is alleen niet zo vanzelfsprekend als het misschien lijkt. Als band (ensemble) ben je een team; je werkt samen om iets moois neer te zetten, waarbij iedereen zijn eigen rol heeft en ondertussen ook nog naar elkaar moet luisteren. Vanuit mijn eigen ervaring in veel verschillende (kerk)bands en kennis van meerdere instrumenten help ik je graag om jullie muziek samen naar een hoger niveau te tillen!

GEAR


Mijn keyboards voor live- en studio werk:

Nord Stage 3 HP76

Nord Stage 2 Compact

Prophet Rev 2

Moog Sub Phatty

Crumar Mojo Classic

Yamaha S90 ES

Korg Krome 61

MacBook met MainStage, KeyScape en Omnisphere

Yamaha U3H (akoestische piano)