Bio

OVER MIJ


Mijn naam is Rik Jan Schilder (1995). Ik ben pianist/ toetsenist, wonend in Kampen. Op het moment studeer ik Jazz en Pop aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle, en ben ik actief als uitvoerend musicus en docent.

BIOGRAFIE

 

Op 10-jarige leeftijd maakte ik kennis met het musiceren. Al gauw besloot ik lessen te nemen aan de lokale muziekschool Quintus te Kampen. Hier heb ik 5 jaar klassieke pianolessen gevolgd. In deze tijd speelde ik regelmatig samen met solisten en ensembles. Ook heb ik hier goed leren lezen.


Vanaf 16-jarige leeftijd ontdekte ik een andere kant van pianospelen, waarbij ik op zoek ging naar improvisatie en spelen op gehoor. Hieruit is mijn interesse voor eigentijdse muziek gegroeid, en kwam ik voor het eerst in aanraking met bandjes. Ik speelde (en speel nog steeds) veel in kerken, waardoor ik veel zang heb begeleid.


Op 19-jarige leeftijd besloot ik om mijn hart te volgen, en koos ik ervoor om te stoppen met mijn voormalige studie Engels docent, en te gaan voor het conservatorium. Na een tussenjaar met veel voorbereiding en lessen werd ik toegelaten aan het ArtEZ conservatorium, waar ik op het moment studeer bij o.a. Tilmar Junius, Daan Herweg en Maarten Helsloot. Naast studeren treed ik regelmatig op als pianist/toetsenist in bandjes, duo’s of solo, en geeft ik piano- en keyboardlessen. Vanwege mijn ervaring met klassiek, noten lezen en brede muzikale interesses ben ik in veel stijlen inzetbaar.


Gedurende het studeren van jazzmuziek ben ik  steeds meer gaan houden van vrijheid, improvisatie en rijke harmonieën in muziek. Het liefst speel ik daarom ook genres als soul, R&B en gospel, maar  ook pop en praise & worship speel ik graag.

Telefoon: 0611969985

Foto: Chantal Bekker